Welkom
Wie is wie?
Contact
Naar 'Ski'
Home

Eigen ervaringen - Aruba & curacao

In september 2009 is Kathy de mooie eilanden Aruba en Curaçao gaan ontdekken.
Beide eilanden behoren tot de Nederlandse Antillen en samen met Bonaire vormen ze de ABC eilanden. Deze eilanden liggen vlak voor de kust van Venezuela.

'Na een goeie 9 uur vliegen vanuit Amsterdam kwamen we aan in Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. Ik was onmiddellijk onder de indruk van de kilometers lange hagelwitte zandstranden en de mooie blauw-schakkeringen van de zee. De 'scheve' divi divi boom, typisch voor Aruba, is her en der te bespeuren.

Heel belangrijk om weten is dat deze eilanden zich buiten de orkaangordel vinden, en dus een ideaal alternatief bieden voor bvb. de Dominikaanse Republiek of Cuba tijdens onze zomermaanden. Het hele jaar door is het er trouwens gemiddeld 28° en valt er amper neerslag.

Extra pluspunt is dat het er zo veilig is dat u zonder problemen uw hotel uit kunt en een pint gaan drinken in een gezellige (strand)bar.
In Aruba is het Nederlands trouwens de officiële taal, dus bijna overal kan u in uw eigen taal terecht. Daarnaast wordt ook Engels gesproken en een typisch dialect, het Papiamento.

De noordkust van Aruba is rotsachtig, heel mooi om te bezoeken maar minder geschikt voor toeristische ontwikkeling. De hotels zijn vooral geconcentreerd aan de zuidzijde van het eiland, die eigenlijk in twee verdeeld is. Eagle Bay, ongetwijfeld het mooiste stuk strand van Aruba, is gekenmerkt door laagbouw en mikt meer op Europese bezoekers. Palm Beach staat vol hoogbouw met internationale hotelketens en valt vooral in de smaak bij de Amerikanen.
De kwaliteit van de hotels op Aruba is top, er er heerst overal een gemoedelijke vakantie-sfeer. Voor watersporten, snorkelen en duiken ben u er eveneens aan het juiste adres. Ook golfers komen er volop aan hun trekken op het mooie Tierra del Sol 18-holes golfterrein.

De Antilliaanse keuken heeft me erg verrast, een waar genoegen voor de fijnproevers !
In vele hotels zijn er diverse à la carte restaurants, en zelfs al boekt u half pension of all-inclusive, bieden bepaalde hotels de mogelijkheid om in andere restaurants buiten het hotel te gaan eten. Wat dacht u van een romantisch diner met de blote voeten in het zand met gezellige fakkels rondom ?

Aruba en Curaçao worden heel vaak gekozen door jonge koppeltjes om er hun ja-woord te geven. De meeste hotels bieden hiervoor hun diensten aan, en alle formaliteiten kunnen vanuit België voorbereid worden. Droomhuwelijk verzekerd !

Na een vlucht van zo'n 20 minuutjes vanuit Oranjestad kwamen we aan in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Curaçao is het grootste eiland van de ABC-eilanden, en biedt nog meer mogelijkheden om op verkenning te gaan. U vindt er tal van idylische baaitjes om te zonnebaden, maar vooral om te snorkelen, want Curaçao is het duik- en snorkel eiland bij uitstek. De vele koraalstukjes op de stranden zijn hier het bewijs van, dus op vele plaatsen zijn waterschoenen geen overbodige luxe.

Willemstad had me meteen bekoord met zijn typische kleurrijke huisjes, statige panden en fraaie geveltjes. Het roept bijna een Hollandse sfeer op, maar dan wel met een Caribisch tintje. Je wordt meteen vrolijk van al die kleurtjes ! De stad heeft een rijke historie van monumentale panden, statige huizen en indrukwekkende forten. De oude binnenstad en de mooie haven staan dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Willemstad is eveneens 'the place to be' voor taxfree shopping.

Droomt u van zwemmen met dolfijnen ? Daarvoor kan u terecht in de Dolphin Academy in Curaçao. Een onvergetelijke belevenis ! Voor meer info zie www.dolphin-academy.com.

Een combinatie van de twee eilanden lijkt me ideaal om een onvergetelijke vakantie te beleven.
Op beide eilanden worden vele hotels aangeboden in 'enkel logies' volgens Amerikaanse normen, en kan u optioneel ontbijt of half pension bijboeken, maar meer en meer raakt ook de all-inclusive formule ingeburgerd.'
Travelworld biedt een voordelige combinatie aan om beide eilanden te verkennen.

Bekijk hier deze interessante 'Island Hopping' formule (prijzen zomer 2010) .

Voor een overzicht van de hotels, neem een kijke op de Travelworld-website.

Wenst u gedetailleerde informatie of een prijsofferte,
neem dan vrijblijvend contact op met Tramontana
.