Welkom
Wie is wie?
Contact
Naar 'Ski'
Home
 

Eigen ervaringen - MALEISIE

Kathy had de kans om, tijdens een korte studiereis in juni 2009, een stukje Marokko te leren kennen, meerbepaald de badplaats Agadir

"Agadir is een ideale zonne-bestemming, zowel in de zomer als in de winter, met gemiddeld zo'n 25 à 28 graden.  Tijdens de zomermaanden kan het echter nog een stuk warmer zijn, zo was het er tijdens mijn verblijf uitzonderlijk zo'n 36 graden, maar er was een aangename zeebries ! 

Agadir is een populaire, drukbezochte badplaats zowel bij buitenlandse toeristen, als bij de Marokkaanse bevolking. Zeker een bezoekje waard zijn de immense soeks waar alles verhandeld wordt, van voedingswaren tot meubels tot kledij, hét trefpunt van de Marokkaanse bevolking.  Je wordt er werkelijk ondergedompeld in de Marokkaanse cultuur.  De handelaars waren niet zo opdringerig als ik verwacht had.  Afdingen is wel de regel !

Agadir is een nette badstad, gelegen aan een mooie beschutte baai, waar de laatste jaren geïnvesteerd is in een brede wandelpromenade waarop alle strandhotels uitkomen.  Er zijn tal van terrasjes en restaurants.  Het zeewater is heerlijk om te zwemmen en vooral veilig met kinderen door de zacht aflopende zeebodem.  Er zijn vele excursie-mogelijkheden om het echte Marokko te leren kennen, bvb. de prachtige steden Marrakech en Taroudant of het berber-dorpje Tiout waar u een ezeltochtje kan maken langs de mooie oase aan de voet van het Atlasgebergte.

Ik heb er een aantal hotels bezocht en deze vier genoten mijn persoonlijke voorkeur:

 • Sofitel Agadir
  genieten in stijl doet u in dit luxueus en modern hotel.  Het hotel is rustig gelegen aan de wandelpromenade, en op 2 km van het centrum van Agadir.  Prachtige inrichting en intiem karakter. Service staat hier centraal ! 
  Het hotel wordt aangeboden in logies en ontbijt of in half pension.
  Boekbaar o.a. via Pegase, VIP en Exclusive Destinations.

 • Hotel Royal Atlas
  Nieuw hotel (2007), warme moderne inrichting met een mooi landschapszwembad.  Er is tevens een zeer groot kinderzwembad en een leuke mini-club.  Heel centraal gelegen langs de wandelpromenade, in het centrum van Agadir. 
  Het hotel wordt aangeboden in half pension of all-inclusive via o.a. Jetair, Thomas Cook, VIP en Pegase.

 • RIU Tikida Beach en RIU Tikida Dunas
  de RIU hotels zijn ook vertegenwoordigd in Agadir en staan garant voor leuke, kwalitatieve en betaalbare all-in clubformules met tal van activiteiten. Rustig gelegen aan de wandelpromenade op 1km van het centrum.
  RIU wordt aangeboden door Jetair en VIP.

 • Tikida Golf Palace
  Is gelegen aan de rand van een prachtig 36-holes golfterrein op 7km van de kust. (gratis transfer naar het strand van zusterhotel RIU Tikida Beach). Golf-pass is inbegrepen in het verblijf.  Het kleinschalige boutique-hotel (50 kamers) is een oase van rust en straalt grote klasse uit.  Er is tevens een schitterend spa-center in het hotel waar u zich luxueus kan laten verwennen. Absolute top voor rustzoekers en golfers. 
  Dit pareltje wordt aangeboden in half pension via o.a. VIP, Pegase en Exclusive Destinations.

Naar mijn mening is Agadir aan te bevelen voor:
iedereen die openstaat voor de Marokkaanse cultuur, zowel families met kinderen, koppels of jongeren.  Ook voor een deugddoende wellnessvakantie, ongeacht het seizoen, is Agadir een aanrader ! "