Welkom
Wie is wie?
Contact
Naar 'Ski'
Home

Eigen ervaringen - namibie

Lut en Frits reisden samen met onze groep door Namibië van 21/09/09 tot 08/10/09.
Dit is hun indruk van deze bestemming:

"Een reis door Namibië is een aaneenschakeling van impressies waar je stil van wordt..."

"Namibië is Afrika op zijn best : veilig, net, prachtige uitzichten, veel wild en unieke zonsondergangen.
We reden eerst zuidwaarts richting Etoshapark waar we zeer veel wild zagen, vooral aan de drinkplaatsen. We werden zo verrast door een colonne van honderden zebra's die duwden om een plaatsje te vinden om te drinken. We doorkruisten het Etoshapark in jeeps en reden dan naar de Kunene River juist aan de grens van Angola.
Op de terugweg bezochten we de typische Himba stam. De weg door het wondermooie Damaraland is zeer verlaten. De afstanden zijn groot maar de variatie is enorm. Je ontmoet Herero-vrouwen en Himba- families, je ziet struisvogels en antilopen. Je ziet plots gieren, stopt om te zien wat er gebeurt en je vindt het kadaver van een oryx. Kort daarna rijd je door een mooie canyon. De wegen zijn verhard maar soms moet iedereen uit de bus omdat er teveel keien op de weg liggen.
De omgeving verandert van een graswoestijn in een rotswoestijn, daarna in zuivere zandwoestijn, daarna wordt alles rood en dan wordt het weer dor.
Je bent plots aan de zee en komt in Swakopmund waar je met een boottocht duizenden zeeleeuwen, pelikanen, verschillende soorten zeemeeuwen, duizenden flamingo's spot en plots de dolfijnen ziet opspringen.
Een hoogtepunt zijn de rode duinen van de Sossus Vlei waar je kunt wandelen naar de Dead Vlei : de dode vallei.
Wij waren 18 dagen op weg wat een minimum is om voldoende tijd te hebben om van de omgeving te genieten. De steden zijn rustig en proper met een typisch Duitse sfeer. Het leuke is dat je met Vlaams overal goed weg kunt omdat je het Zuidafrikaans 'baai' goed verstaat.
De lodges zijn prachtig en uniek en af en toe hoor je 'waaw waar zijn we nu' : in the middle of nowhere zie je het logement opdoemen. Het eten is zeer lekker en de drank is goedkoop .

Een Namibiëreis is een aanrader voor iedereen, het is Afrika op zijn best en op zijn veiligst : hier geen gijzelingen, banditisme of terroristische aanslagen, zelfs geen bedelaars."

Deze 18-daagse groepsreis werd voor onze groep op maat gemaakt in samenwerking met

Ga naar de website van Live2travel

Klik hier voor ons programma 2009 in pdf-bijlage.

Klik hier voor ons nieuw programma 2010 in pdf-bijlage.

Live2travel is specialist op Afrika, en heeft een afzonderlijke Namibië-brochure uitgebracht.

Ga naar de website van Live2travel

Een individuele 14-daagse rondreis met huurwagen kan al vanaf 1855 € per persoon inclusief vluchten, huurwagen, overnachtingen in comfort-hotels op basis van ontbijt.
Voor gedetailleerde informatie, haal een exemplaar van de brochure af, raadpleeg de website van Live2travel, of vraag ons uw offerte-op-maat.