Onze Troeven

All-in skivakanties

Geen vervelende supplementen ter plaatse (zie beschrijving ‘prijs van de reis’)

Sneeuwzekere skistations

Al onze skistations beschikken over meerdere pistes boven de 2000 meter en sneeuwkanonnen.

Nederlandstalige begeleiding

Mogelijkheid tot skilessen ESF met Nederlandstalige begeleiding voor kinderen – 12 jaar & skilessen ESF voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Gelegen aan de voet van de pistes

Alle hotels en residenties zijn gelegen in het skistation zelf aan de voet van de pistes

SKIPAS voor hele periode

Kinderopvang

Voor de allerkleinsten (Nederlandstalig vanaf 5 kinderen)

Persoonlijke begeleiding

Zowel voor, tijdens, als na de skiactiviteit

Familiekamers

In alle vol-pension formules: kinderen in een aparte ruimte van de kamer (en toch kinderkorting)

Voor Wie

Onze vakanties staan open voor iedereen:
individuelen, families met zeer jonge tot minder jonge kinderen, senioren, jongeren, groepen, … 
In al onze skigebieden richten wij ons sterk naar gezinnen (overal is er kinderski), maar mensen die op individuele basis willen gaan skiën, vinden bij ons ook hun gading. Iedereen komt bij ons aan zijn trekken door ons gevarieerd aanbod van superskigebieden tot kleinere familiale ski-stations.

Welkom

Welkom op het skigedeelte van onze site.

Het programma 2025 is bijna volledig klaar, maar nog niet alles staat online. Geleidelijkaan wordt alles online geplaatst gedurende de maand juli om volledig up to date te zijn tegen begin augustus.

Wij verzorgen voor u:

 • begeleide skivakanties in twee Franse skistations, vooral gericht op gezinnen met accent op kinderski en Nederlandstalige begeleiding bij de skilessen van de kinderen. Logeren in mogelijk in in club-residentie (in vol pension) of op appartement. De persoonlijke begeleiding start van bij de inschrijving. Wij doen ons uiterste best om al uw vragen op een correcte wijze te beantwoorden.  Ook tijdens de vakantie kan u steeds bij ons terecht. Onze job is u een aangename en sportieve skivakantie te bezorgen. Wij zijn er voor iedereen. Ons programma is vooral afgestemd op gezinnen met kinderen, maar ook individuelen komen bij ons volop aan hun trekken.
 • verhuur appartementen op individuele basis (van heel eenvoudig tot super luxueus) in de Franse Alpen (in quasi alle gebieden), eventueel met skipassen, skilessen en/of maaltijden, dit gedurende de ganse winter. Wij hebben verschillende partners 
 • Aanbiedingen voor kleine tot grotere groepjes in meerdere Franse skistations: club-formule of appartement-formule, maar dan zonder begeleiding Tramontana

Er zullen toch wat nieuwe accenten zijn voor winter 2025:

Wij gaan ons meer toeleggen op individuele boekingen van appartementen en op organsiseren van skivakantie voor kleine groepjes gezinnen. Wij werken samen met verschillende partners, vooral voor huur appartementen: Les Balcons, CGH luxe-appartementen, Odalys, MMV (ook clubformules in vol pension), Vacancéole, etc… in verschillende Franse skistations). Soms kan ik bij het appartement ook skipassen aanbieden. Ik kan ook helpen bij het boeken van lessen ESF. Meestal zijn wij iets goedkoper dan wanneer je online boekt bij die leverancier. Mocht het niet het geval zijn voor wat je wenst, laat het ons weten. Dan kunnen wij het navragen.  Bovendien hebben wij goede contacten met de verschillende leveranciers (waardoor wij ook altijd een aanspreekpunt heb voor als je vragen hebt) en kennen we heel wat gebieden in Frankrijk.

Indien interesse in iets op individuele basis, graag volgende info:

 • Soort skigebied: klein (minder dan 100 km pistes), middelgroot (100 à 180 km pistes) of groot gebied (meer dan 180 km pistes)
 • Soort residentie: eenvoudig of meer luxe, zwembad of wellness gewenst, logies aan de piste?
 • Appartement: aantal slaapplaatsen (zonder of met slaapplaatsen in woonkamer)?
 • periode

Programma 2025 begeleide skivakanties:

 • 1ste week kerstvakantie (21 december 2024 – 28 december 2024)  – Val Cenis;  is opnieuw geprogrammeerd als groepsbestemming, dit door de goede sneeuwcondities van de voorbije seizoenen in Val Cenis. 
 • Onze krokusvakantie valt van 01/03 tot 08/03/2024  Wil je met krokus gaan skiën, dan moet je er snel bij zijn (ondanks de hoge prijzen). Vorig jaar was alles heel vroeg volzet. Begeleide skivakantie in Val Cenis. Skiën in maar: langere dagen, goed sneeuw, minder druk da februari,…
 • Tijdens de eerste week van de paasvakantie (05 tot 12 april 2025) bieden wij opnieuw familie skireizen aan in sneeuwzekere skistations (Val Cenis & La Rosière) aan aantrekkelijke prijzen. Paasvakantie valt iets later dan volgend jaar, maar toch maar 6 dagen. Het is vooral Pasen dat heel lat valt, maar onze vakantie valt volledig ervoor. de voorbije jaren was in april altijd veel sneeuw.
 • Risoul wordt niet langer aangeboden, ook niet in 2025, dit om meerdere redenen. Zie uitleg bij skigebied Risoul.

Wenst u een prijsofferte voor een begeleide skivakantie (in club-formule in vol pension of op appartement) stuur een mail met periode, bestemming en gezinssamenstelling (+ leeftijd kinderen). Dan bezorgen wij u een aangepaste offerte. Een optie nemen voor een kamer vol pension formule of voor een appartement is mogelijk: mail ons (info@tramontana.be). Geef uw bestemming en periode + het aantal personen door. U krijgt dan van ons een mail van ons met de optie van enkele dagen tot een week. Daarin krijgt u ook duidelijke instructies van wat u moet doen om uw reservering definitief te maken.

Programma 2025 individuele skivakanties:

 • Verhuur appartementen gedurende de ganse winterperiode (tijdens of buiten schoolvakanties)
 • We hebben meerdere partners in de Franse Alpen (Les Balcons, CGH, Odalys, Vacancéole, Pierre et Vacances, …)  
 • In sommige gebieden kunnen wij daarbij ook skipassen en lessen ESF aanbieden. Dit alles is dan wel op individuele basis.

Wenst u een prijsofferte voor een individuele skivakantie (in club-formule in vol pension of op appartement) stuur een mail met volgende info

 • skigebied: klein (minder dan 100km pistes), middelgroot (100 à 180 km pistes) of groot gebied (meer dan 180 km pistes)
 • residentie: eenvoudig of meer luxe, zwembad of wellness gewenst, logies aan de piste?
 • Appartement: aantal slaapplaatsen (zonder of met slaapplaatsen in woonkamer)?

Bent u eerder op zoek naar zomervakanties? Ga dan naar onze site ‘Reizen’.

Inbegrepen 

Inbegrepen (tenzij anders vermeld bij de bestemming zelf):

 • Verblijf in vol pension (inclusief wijn aan tafel), vanaf diner op zaterdagavond tot en met ontbijt op zaterdagmorgen (Val Cenis ‘Miléade) 
 • Skipas 6 dagen voor het volledige skidomein. Elektronische skikaart is inbegrepen (uitgez. in Val Cenis, waar die 1 € kost).
 • Opvang en begeleiding: er is steeds iemand van ons in de buurt.
 • Kinder- & babyopvang in Val Cenis (zie rubriek kinderopvang)
 • Avond- & kinderanimatie: vrijblijvende deelname.
 • Alle taksen (ook toeristenbelasting, uitgezonderd in appartement formule), fooien en BTW

Voor alle appartement formules werken we met systeem van bouwstenen: 

 • prijs per appartement
 • prijs per persoon voor alle eventuele extra’s, zoals skipas, skilessen, extra begeleiding in voormiddag, maaltijden, vervoer.

Niet inbegrepen

 • Huur skimateriaal: huren is mogelijk aan speciale tarieven (Sport 2000): 30 % op de officiële huurprijs.
 • Skilessen ESF: met Nederlandstalige begeleiding voor kinderen -12 jaar.
 • Skilessen ESF: voor volwassenen & kinderen +12 jaar.
 • Reisbijstandsverzekering: (kan via ons gereserveerd worden). Zie pagina ‘Verzekering’.
 • Waarborg: voor alle appartement formules en sommige residenties. Die krijgt u terug als u het appartement zonder schade verlaat (kan meestal met Visa).
 • Vervoer: Wij kunnen voor u TGV reserveren (van zodra verkoop TGV open gaat). Voor kerstvakantie en krokusvakantie zal geen busreis mogelijk zijn. Voor paasvakantie zal er zeker een bus rijden naar Val Cenis: prijzen volgen later.
 • Annuleringsverzekering VAB: groepsprijzen aan 4,25 % op de prijs van de reis

Skilessen

In al onze skigebieden kunt u skilessen reserveren (niet inbegrepen in basisprijs: supplement zie prijzenkader per skigebied):

 • Voor kinderen: monitor ESF met Nederlandstalige begeleider
 • Voor jeugd 12+ & volwassenen: monitor ESF

Voor kinderen 5 tot 11 jaar :

Skilessen op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de namiddag (2,5 uur van 14u00 tot 16u30 of 14u15 tot 16u45, afhankelijk van skigebied): les van Franse monitor ESF (met Nederlandstalige begeleiding bij elke kinderskigroep). De kinderen worden door ouders gebracht en afgehaald op de centrale verzamelplaats, van waaruit skilessen starten. 
Wenst u ook skibegeleiding voor jonge kinderen 5-10 jaar in de voormiddag, neem contact op met ons. Wij kunnen extra begeleiding regelen tegen betaling. (100 € voor 5 x 2u van maandag tot en met vrijdag )

Kinderen 3 à 4 jaar (Val Cenis):

Skilessen op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de voormiddag (2 uur les): les van Franse monitor ESF in de ‘Jardin de Neige van ESF’ (met Nederlandstalige begeleiding erbij). De kinderen worden door ouders gebracht en afgehaald op de centrale verzamelplaats, van waaruit skilessen starten. In de namiddag is er opvang voorzien (Nederlandstalig). Als het weer het toelaat, gaat die opvang buiten in de sneeuw door (sleeën, naar speelplein, spelen in sneeuw, …).

Skilessen volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar:

Beginnende skiërs: skilessen op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de namiddag (2 uur): les van Franse monitor ESF. Die lessen starten 15 min na skilessen kinderen en eindigen 15 min vroeger (uitz krokus: start op zelfde uur als lessen kinderen)
Skiërs met ski-ervaring: skilessen van maandag tot vrijdag in de namiddag (2 uur): les van Franse monitor ESF. Die lessen starten 15 min na skilessen kinderen en eindigen 15 min vroeger. (uitz krokus: start op zelfde uur als lessen kinderen)

Snowboard

Wij garanderen snowboardlessen tijdens de volgende periodes: (niet inbegrepen, prijzen idem skilessen volwassenen & kinderen vanaf 12 jaar)

In alle andere gebieden en periodes richten wij enkel bij voldoende aanvragen (minimum 5 personen van hetzelfde niveau), snowboardlessen voor beginners en/of gevorderden in.
Gelieve duidelijk bij uw inschrijving ‘snowboard’ te vermelden en contacteer ons voor meer informatie over het aantal inschrijvingen. Als wij, door onvoldoende deelnemers, geen lessen kunnen organiseren, zoeken wij, samen met U naar een passende oplossing (eventueel individuele inschrijving in Franse skischool, prijs op aanvraag).
De lessen worden verzorgd door een monitor ESF en gaan door: van zondag tot vrijdag, (2u/dag in de namiddag) voor beginners en van maandag tot vrijdag, (2u/dag in de namiddag) voor snowboarders met ervaring. Bij voldoende inschrijvingen van kinderen -12 jaar kan er extra Nederlandstalige begeleiding zijn (mits betaling van een supplement).

Kinder- en baby opvang

In enkele skistations worden de allerkleinsten opgevangen in de kinder- en babyclubs.

 • In  Val Cenis (Miléade) is er opvang vanaf 3 maand.

De kinderclub ligt in het gebouw zelf. Deze club beschikt over verschillende ingerichte lokaaltjes, waar de kinderen kunnen spelen (en slapen) onder begeleiding van geschoold personeel. Bij mooi weer gaan ze zeker ook buiten spelen.
De kinderopvang gaat door van maandag tot vrijdag. ‘s Middags wordt wel verwacht dat de ouders samen met de kinderen eten en meestal is de opvang dan ook gesloten (tussen 12u15 en 13u30). Vanaf 5 kinderen zorgen wij voor een extra Nederlandstalige kinderoppas (gedurende +/- 4u30 per dag) én extra opvang op zondagmiddag (14 tot 16 uur). In de namiddag gaat onze opvang met de niet – slapende kinderen buiten door (kleinsten kunnen slapen in de Franse opvang).

Kinderkortingen

Deze kortingen zijn vermeld bij de verschillende bestemmingen. De korting wordt berekend volgens de leeftijd op de afreisdatum. In al onze vol pension club-residentie (Val Cenis) beschikken wij over familiekamers: de kinderen slapen vlakbij, maar toch niet in dezelfde ruimte als de volwassenen.

Animatie

Gedurende de schoolvakanties worden in alle skibestemmingen, zowel aan de kinderen als aan de volwassenen activiteiten aangeboden in de vooravond en ‘s avonds (dit gedurende enkele avonden per skiweek)
Een waaier uit vorig skiseizoenen :

 • Kindergrime
 • Kwis voor kinderen (paasvakantie)
 • Sleeën
 • Zang- en dansavond zowel voor de kinderen als voor de volwassenen
 • Sprookjesvertelling voor de kleintjes
 • Gezelschapsspel-avond
 • En vele andere …

In de hotels en residenties in vol pension kunnen wij iets gemakkelijker activiteiten organiseren dan bij appartement formules. Wij doen in ieder geval ons uiterste best zoveel mogelijk aan te bieden, maar in skigebieden met enkel appartement formules is er minder animatie.

Jongeren

Voor jongeren (minder dan 18 jaar), die zonder ouders meekomen, is een toestemming om naar het buitenland te reizen vereist. Die kunt u afhalen op het stad- of gemeentehuis van uw verblijfplaats. Voor concrete afspraken in verband met begeleiding: contacteer ons.

Vervoer

BUSREIS

Info volgt later

EIGEN VERVOER

Met eigen vervoer naar de bestemming komen is uiteraard mogelijk.  Verblijf is vanaf zaterdag 17u tot zaterdag 10u, zowel in vol-pensionformules als in appartementen. Komt u vroeger aan, meld u dan aan bij de receptie en als kamer/appartement al beschikbaar is, kunt u die dan eventueel al vroeger krijgen (kan niet gegarandeerd worden)

 

TGV

Als u liever per TGV naar het skistation reist, dan kunnen wij zorgen voor de tickets en reservatie. U kunt vertrekken uit Brussel of Rijsel. Opgelet : een TGV kan maar vanaf ongeveer 3 maand voor afreis gereserveerd worden. Hoe vroeger gereserveerd wordt, hoe lager de prijs is.

Dit zijn de aanbevolen stations, die dichtst bij onze ski-gebieden liggen:

Station Dichtbij ski-gebied
Modane (TGV) Val Cenis
Bourg Saint Maurice (TGV) La Rosière

 

Groepen

Wij kunnen ook, buiten ons programma, een volledig uitgewerkte offerte maken voor groepen . Bezorg ons uw wensen en wij maken voor U een aangepast voorstel. Dit kan ook voor andere bestemmingen en andere periodes, met of zonder skiles, met of zonder vervoer …

Ook dit jaar kunt u, indien u liever niet in groep gaat skiën, bij ons luxe-appartementen, gewone appartementen of zelfs chalets reserveren in verschillende Franse skistations (alle periodes). Wij hebben contracten met meerdere leveranciers van appartementen.Ook alle appartementen van onze groepsprogramma’s kunnen wij u op individuele basis aanbieden gedurende het hele seizoen.
De skipas en het vervoer kan u eveneens via ons verkrijgen.
Voor de meeste Franse gebieden kunt u bij ons terecht voor de huur van skimateriaal. In alle sport 2000 winkels bieden wij u een korting van 30 % op de publieksprijzen.
Op eenvoudige aanvraag werken wij volledig vrijblijvend voor u een “à la carte” formule uit tegen een aantrekkelijke prijs.