Welkom

Welkom op het skigedeelte van onze site.

Het programma 2019 staat al volledig online. Wilt u het volledige programma downloaden, ga dan naar ‘programma’ en klik op de foto.

Wenst u een prijsofferte voor een vol-pensionformule, stuur een mail met periode, bestemming en gezinssamenstelling (+ leeftijd kinderen). Dan bezorgen wij u een aangepaste offerte 

Een optie nemen voor een kamer vol pension formule is al mogelijk: mail ons (info@tramontana.be). Geef uw bestemming en periode + het aantal personen door. U krijgt dan in de 2de helft van augustus een mail van ons met de vraag te bevestigen of te annuleren. Daarin krijgt u ook duidelijke instructies van wat u moet doen om uw reservatie definitief te maken.

Voor appartementen kunnen ook opties aangevraagd worden (telkens 1 week geldig). Vraag gerust een offerte aan.

Wij verzorgen voor u begeleide, All-In skivakanties in verschillende Franse skistations, vooral gericht op gezinnen met accent op kinderski. De persoonlijke begeleiding start van bij de inschrijving. Wij doen ons uiterste best om al uw vragen op een correcte wijze te beantwoorden.

Ook tijdens de vakantie kan u steeds bij ons terecht. Onze job is u een aangename en sportieve skivakantie te bezorgen. Wij zijn er voor iedereen. Ons programma is vooral afgestemd op gezinnen met kinderen, maar ook individuelen komen bij ons volop aan hun trekken.

Bent u eerder op zoek naar zomervakanties? Klik dan hier.

Onze Troeven

All-in skivakanties

Geen vervelende supplementen ter plaatse (zie beschrijving ‘prijs van de reis’)

Sneeuwzekere skistations

Al onze skistations beschikken over meerdere pistes boven de 2000 meter en sneeuwkanonnen.

Nederlandstalige begeleiding

Mogelijkheid tot skilessen ESF met Nederlandstalige begeleiding voor kinderen – 12 jaar & skilessen ESF voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Gelegen aan de voet van de pistes

Alle hotels en residenties zijn gelegen in het skistation zelf aan de voet van de pistes

SKIPAS voor hele periode

Kinderopvang

Voor de allerkleinsten (Nederlandstalig vanaf 5 kinderen)

Persoonlijke begeleiding

Zowel voor, tijdens, als na de skiactiviteit

Familiekamers

In alle vol-pension formules: kinderen in een aparte ruimte van de kamer (en toch kinderkorting)

Voor Wie

Onze vakanties staan open voor iedereen:
individuelen, families met zeer jonge tot minder jonge kinderen, senioren, jongeren, groepen, … 
In al onze skigebieden richten wij ons sterk naar gezinnen (overal is er kinderski), maar mensen die op individuele basis willen gaan skiën, vinden bij ons ook hun gading. Iedereen komt bij ons aan zijn trekken door ons gevarieerd aanbod van superskigebieden tot kleinere familiale ski-stations.

Inbegrepen (voor all-in formules)

Inbegrepen (tenzij anders vermeld bij de bestemming zelf):

 • Vervoer per luxe-autocar met bar, toilet en video (inclusief drinkgeld chauffeur):
  Vertrek uit België op zaterdagavond, retour in België op zondagmorgen.
  Uitzonderingen:
  • voor alle appartementformules is het vervoer niet inbegrepen, maar wel apart boekbaar (zie prijzentabellen)
  • Kidsvrije week : slaapbus.
 • Verblijf in
  • vol pension (inclusief wijn aan tafel), vanaf ontbijt op zondagmorgen tot en met diner op zaterdagavond (Les Karellis, Val Cenis en Risoul Touristra). In Les Carroz volpension met 1/4l wijn inbegrepen vanaf ontbijt op zondagmorgen tot middagmaal op zaterdag.
  • Extra nachtkan gereserveerd worden voor wie met de eigen wagen komt (soms supplement,soms korting) .
 • Skipas voor het volledige skidomein voor de hele periode (7 dagen). Meestal ook mogelijkheid tot het nemen van 6-daagse skipas. Electronische skikaart is inbegrepen (uitgez. in Val Cenis, waar die 1 € kost) uitzonderingen:
  • skipas niet inbegrepen voor kidsvrije week.
 • Opvang en begeleiding: er is steeds iemand van ons in de buurt.
 • Kinder- & babyopvangin 4 skistations (zie rubriek kinderopvang)
 • Avond- & kinderanimatie: vrijblijvende deelname.
 • Annuleringsverzekering.
 • Alle taksen (ook toeristenbelasting, uitgezonderd in appartement-formule), fooien en BTW

Voor alle appartementformules werken we met systeem van bouwstenen: 

 • prijs per appartement
 • prijs per persoon voor alle eventuele extra’s, zoals skipas, skiles, extra begeleiding in voormiddag, maaltijden, busreis.

Niet inbegrepen

 • Huur skimateriaal: huren is mogelijk aan groepstarieven (Sport 2000): 30 % op de officiële huurprijs.
 • Skilessen ESF: met Nederlandstalige begeleiding voor kinderen -12 jaar.
 • Skilessen ESF: voor volwassenen & kinderen +12 jaar.
 • Reisbijstandsverzekering: (kan via ons gereserveerd worden). Zie pagina ‘Verzekering’.
 • Waarborg: voor alle appartementformules en sommige residenties. Die krijgt u terug als u het appartement zonder schade verlaat (kan meestal met Visa).
 • Vervoer: voor alle appartementformules.

Skilessen

In al onze skigebieden kunt u skilessen reserveren (niet inbegrepen in basisprijs: supplement zie prijzenkader per skigebied):

 • Voor kinderen: monitor ESF met Nederlandstalige begeleider
 • Voor jeugd 12+ & volwassenen: monitor ESF

Voor kinderen 5 tot 11 jaar :
Skiles op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de namiddag (2,5 uur van 14u00 tot 16u30 of 14u15 tot 16u45, afhankelijk van skigebied): les van Franse monitor ESF (met Nederlandstalige begeleiding erbij). De kinderen worden door ouders gebracht en afgehaald op de centrale verzamelplaats, van waaruit skilessen starten. (uitzondering: krokus La Rosière 2u les/dag).
Wenst u ook skibegeleiding voor jonge kinderen 5-7 jaar in de voormiddag, neem contact op met ons. Wij kunnen extra begeleiding regelen (in samenwerking met ESF) tegen betaling. (90 € voor 5 x 2u van maandag tot en met vrijdag)

Kinderen 3 à 4 jaar (Les Karellis, Val Cenis & Risoul):
Skiles op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de voormiddag (2 uur les): les van Franse monitor ESF in de ‘Jardin de Neige van ESF’ (met Nederlandstalige begeleiding erbij). De kinderen worden door ouders gebracht en afgehaald op de centrale verzamelplaats, van waaruit skilessen starten. In de namiddag is er opvang voorzien (Nederlandstalig). Als het weer het toelaat, gaat die opvang buiten in de sneeuw door (sleeën, naar speelplein, spelen in sneeuw, …).
Skiles volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar:
Beginnende skiërs: skiles op zondagnamiddag (2u) en van maandag tot vrijdag in de namiddag (2 uur): les van Franse monitor ESF. Die lessen starten 15 min na skiles kinderen en eindigen 15 min vroeger
Skiërs met ski-ervaring: skiles van maandag tot vrijdag in de namiddag (2 uur): les van Franse monitor ESF. Die lessen starten 15 min na skiles kinderen en eindigen 15 min vroeger.

Snowboard

Wij garanderen snowboardles tijdens de volgende periodes: (niet inbegrepen, prijzen idem skiles volwassenen & kinderen vanaf 12 jaar)

In alle andere gebieden en periodes richten wij enkel bij voldoende aanvragen (minimum 5 personen van hetzelfde niveau), snowboardles voor beginners en/of gevorderden in.
Gelieve duidelijk bij uw inschrijving ‘snowboard’ te vermelden en contacteer ons voor meer informatie over het aantal inschrijvingen. Als wij, door onvoldoende deelnemers, geen lessen kunnen organiseren, zoeken wij, samen met U naar een passende oplossing (eventueel individuele inschrijving in Franse skischool, prijs op aanvraag).
De lessen worden verzorgd door een monitor ESF en gaan door: van zondag tot vrijdag, (2u/dag in de namiddag) voor beginners en van maandag tot vrijdag, (2u/dag in de namiddag) voor snowboarders met ervaring. Bij voldoende inschrijvingen van kinderen -12 jaar kan er extra Nederlandstalige begeleiding zijn (mits betaling van een supplement).

Kinder- en baby opvang

In enkele skistations worden de allerkleinsten opgevangen in de kinder- en babyclubs.

De kinderclubs liggen in het gebouw zelf. Deze clubs beschikken over verschillende ingerichte lokaaltjes, waar de kinderen kunnen spelen (en slapen) onder begeleiding van geschoold personeel. Bij mooi weer gaan ze zeker ook buiten spelen.
De kinderopvang gaat door van maandag tot vrijdag. ‘s Middags wordt wel verwacht dat de ouders samen met de kinderen eten en meestal is de opvang dan ook gesloten (tussen 12u15 en 13u30). Vanaf 5 kinderen zorgen wij voor een extra Nederlandstalige kinderoppas (gedurende +/- 4u30 per dag) én extra opvang op zondagmiddag (14 tot 16 uur). In de namiddag gaat onze opvang met de niet-slapende kinderen buiten door (kleinsten kunnen slapen in de Franse opvang).

Kinderkortingen

Deze kortingen zijn vermeld bij de verschillende bestemmingen. De korting wordt berekend volgens de leeftijd op de afreisdatum. In al onze vol pension residenties (Les Karellis, Val Cenis, Les Carroz en Risoul) beschikken wij meestal over familiekamers: de kinderen slapen vlakbij, maar toch niet in dezelfde ruimte als de volwassenen.

Animatie

Gedurende de schoolvakanties worden in alle skibestemmingen, zowel aan de kinderen als aan de volwassenen activiteiten aangeboden in de vooravond en ‘s avonds (dit gedurende enkele avonden per skiweek)
Een waaier uit vorig skiseizoenen :

 • Kindergrime
 • Kwis voor kinderen en volwassenen
 • Zakkenglijden
 • Avondwandeling met fakkels
 • Zang- en dansavond zowel voor de kinderen als voor de volwassenen
 • Sprookjesvertelling voor de kleintjes
 • Gezelschapsspel-avond
 • En vele andere …

In de hotels en residenties in vol pension kunnen wij iets gemakkelijker activiteiten organiseren dan bij appartementformules. Wij doen in ieder geval ons uiterste best zoveel mogelijk aan te bieden, maar in skigebieden met enkel appartementformule is er minder animatie.

Jongeren

Voor jongeren (minder dan 18 jaar), die zonder ouders meekomen, is een toestemming om naar het buitenland te reizen vereist. Die kunt u afhalen op het stad- of gemeentehuis van uw verblijfplaats. Voor concrete afspraken in verband met begeleiding: contacteer ons.

Vervoer

BUSREIS
Wij rijden met comfortabele luxe-autocars met twee chauffeurs. Alle autocars beschikken over een toilet, een bar met koude en warme dranken en video (kidsvrije week: slaapbus). Om urenlang rondrijden voor de eigenlijke afreis te vermijden, hebben wij gekozen voor één centrale opstapplaats te Waregem. Er is gratis parkeermogelijkheid voor deelnemers met eigen wagen (op privédomein, op eigen risico). De autocar vertrekt in Waregem op zaterdagavond tussen 19u00 en 21u00, afhankelijk van de bestemming. Bij terugkeer is de aankomst in Waregem voorzien op zondagvoormiddag. Bij grote afreizen (eventueel krokus en 1ste week pasen) kan een extra ophaaldienst georganiseerd worden in regio Antwerpen of Brussel.

EIGEN VERVOER
Met eigen vervoer naar de bestemming komen, is uiteraard ook mogelijk. U geniet in dat geval van een korting van € 90 per persoon (kinderen < 5 jaar: € 70). Aankomst voorzien op zondagmorgen / vertrek op zaterdagavond.
Wilt U reeds op zaterdag aankomen of pas op zondag terugkeren: contacteer ons voor de exacte prijs van de supplementaire nachten (alle appartementformules en sommige hotelformules: aankomst mogelijk op zaterdag zonder supplement)

 

TGV
Als u liever per TGV naar het skistation reist, dan kunnen wij zorgen voor de tickets en reservatie. U kunt vertrekken uit Brussel of Rijsel. Opgelet : een TGV kan maar vanaf ongeveer 3 maand voor afreis gereserveerd worden. Hoe vroeger gereserveerd wordt, hoe lager de prijs is.

Dit zijn de aanbevolen stations, die dichtst bij onze ski-gebieden liggen:

Station Dichtbij ski-gebied
St Jean de Maurienne (TGV) Les Karellis
Modane (TGV) Val Cenis
Bourg Saint Maurice (TGV) La Rosière, La Belle Plagne
Mont-Dauphin Guillestre Risoul
Cluses (TGV) Les Carroz (Grand Massif)

 

Groepen

Wij kunnen ook, buiten ons programma, een volledig uitgewerkte offerte maken voor groepen . Bezorg ons uw wensen en wij maken voor U een aangepast voorstel. Dit kan ook voor andere bestemmingen en andere periodes, met of zonder skiles, met of zonder vervoer …

Individuele programma’s

Ook dit jaar kunt u, indien u liever niet in groep gaat skiën, bij ons luxe-appartementen reserveren in verschillende Franse skistations (alle periodes). Ook alle hotels en appartementen van onze programma’s kunnen wij u op individuele basis aanbieden gedurende het hele seizoen.
De skipas en het vervoer kan u eveneens via ons verkrijgen.
Voor de meeste franse gebieden kunt u bij ons terecht voor de huur van skimateriaal. In alle sport 2000 winkels bieden wij u een korting van 30 % op de publieksprijzen.
Op eenvoudige aanvraag werken wij volledig vrijblijvend voor u een “à la carte” formule uit tegen een aantrekkelijke prijs.